TGE Foundation

Oeganda

Het land heeft vele wildparken en grenst in het zuiden aan het Victoriameer. De parken in het noorden zijn bekend om de gorillas. Oeganda is een ontwikkelingsland met een inkomen per bewoner van gemiddeld 1800 USD per jaar. Het land is overwegend Christelijk (ca 85%). Op dit moment zijn er 35 miljoen inwoners.

De bevolking van Oeganda groeit explosief, zoals in de meeste Afrikaanse landen. De verwachting van de VN is dat er in 2050 maar liefst 105 miljoen inwoners zijn. In Oeganda heeft de klimaatverandering (minder neerslag) zijn impact. Er zijn vele initiatieven om dit op te vangen. Een belangrijk initiatief komt van The Green Elephant. The Green Elephant plant olifantengras aan dat vervolgens verwerkt wordt tot onder meer biobrandstof, een betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief voor houtskool. De meeste gezinnen stoken met hout of houtskool. Hierdoor gaat de ontbossing razendsnel en bij het huidige tempo zullen er over 20 jaar geen bossen meer zijn. Tussen 1990 en 2015 is het bosgebied al gigantisch teruggelopen.

Kampala

Oeganda met de hoofdstad Kampala ligt in Oost Afrika. The Green Elephant foundation focust zich op Kampala, waar 7 miljoen mensen wonen en ruim 1 miljoen gezinnen op een cookstove koken. Kampala is de standplaats van The Green Elephant, waar tevens de plantage van het energie gras en de productie van de briketten en pallets plaats vindt.